Українцям підказали, як позбавити себе необхідності щомісяця платити за доставку блакитного палива. пораду дали фахівці Чернігівської філії "Газмережі" у соцмережі facebook.

Щомісяця побутові споживачі зобов'язані своєчасно платити як за фактично спожитий природний газ, так і його доставку.

Платіжка за газ. Фото: скрін youtube
Платіжка за газ. Фото: скрін youtube

Проте фахівці компанії "Газсети" нагадують, що про щомісячну тяганину з платіжками можна легко забути. Для цього можна зробити авансовий платіж на кілька місяців вперед або відразу за цілий рік. Це позбавить ризику прострочити платіж і заощадить час.

"Нагадуємо, що сплатити за послугу розподілу газу потрібно до 20 числа або зробіть авансовий платіж сплативши за декілька місяців чи до кінця року та забудьте про щомісячну оплату", - порекомендували споживачам.

Популярні новини зараз
Не виживаєте, а комфортно існуєте: у Мінсоці підрахували, що 7000 грн – норма для українця Після ТЦК біжіть у банк: фінустанови вимагають оновлення даних Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

Газова плита. Фото: скрін youtube
Газова плита. Фото: скрін youtube

Водночас газовики нагадують, що "друга" платіжка за газ - обов'язкова до оплати. У мережі нерідко з'являється фейкова інформація, де стверджується, що плату за доставку скасовують, проте це не відповідає дійсності. Платити потрібно, навіть якщо споживач тимчасово не проживає вдома та не користується блакитним паливом.

Лічильник газу. Фото: скрін youtube
Лічильник газу. Фото: скрін youtube

Законно не платити за доставку газу можуть лише споживачі, які подадуть заявку оператору ГРМ про відключення від газової мережі. У такому разі трубу опломбують і платіжки більше не приходитимуть. Однак, за повторне підключення до мережі доведеться заплатити чималу суму.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, відключення від системи газопостачання: кому зі споживачів приготували хворобливе покарання.

Також наш портал інформував, газовики виписують штрафи на десятки тисяч гривень: кому зі споживачів готувати гаманці.

Крім того, ми писали, стосується власників газових колонок і котлів: "Газмережі" звернулися з важливим попередженням.