На українському ринку різко подешевшали такі популярні фрукти, як банани та апельсини. Стало відомо, чому ці сезонні плоди несподівано знизилися у вартості та скільки за них сьогодні потрібно віддати зі свого гаманця українцям.

Про це повідомляє Agro Times.

Що з цінами на банани сьогодні

Протягом всієї весни оптова вартість бананів на українському ринку становила від 1,26 до 1,28 доларів за один кілограм, як це було минулого року. Проте, останнім часом ціни на цей фрукт дещо впали для українських громадян.

За словами аналітика проєкту EastFruit Євгена Кузіна, імпорт бананів до Україні відбувається, здебільшого, з Еквадору. Тому на вартість цього фрукту впливають деякі локальні фактори, зокрема, девальвація в Україні, а також глобальні, тобто, атлантичні шторми, які були в березні.

Міжнародний консультант ФАО стверджує, що всі ці фактори вплинули на те, що у всіх європейських країнах несподівано скоротився об’єм бананів.

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн Автівки примусово вилучатимуть і продаватимуть з аукціону: в пастку потраплять тисячі українців Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

Жінка, яка обирає банани
Жінка, яка обирає банани

Які ціни на апельсини

Аналітик стверджує, що навесні апельсини в Україні продаються за рекордними цінами через те, що в ЄС поганий врожай цього фрукту. Євген Кузін наголосив, що постачальники з Іспанії скаржаться на те, що апельсини з Єгипту дещо тиснуть на них.

Якщо раніше апельсини на гуртовому ринку "Шувар" коштували 75 гривень, то сьогодні за один кілограм цих фруктів потрібно заплатити менше – лише 60 гривень.

Апельсини. Фото: Youtube
Апельсини. Фото: Youtube

Нагадаємо, що українцям пояснили, що буде з цінами на полуницю найближчим часом.

Як повідомляли раніше, скільки зараз коштують абрикоси на "Столичному ринку".

Як писав "Знай" раніше, експерти прогнозують різке підвищення цін на черешню в Україні.