Сьогодні багато українських пенсіонерів отримують менше, ніж їм насправді належить. Стало відомо, чому деякі громадяни бачать на своїй банківській картці не такі суми, як планувалося, і що впливає на зменшення розмірів виплати.

Про це повідомляють у пресслужбі Пенсійного фонду України.

Більшість українських пенсіонерів отримують виплату не більше 20 930 гривень, адже максимальний розмір пенсії обмежений 10 прожитковими мінімумами.

У Пенсійному фонді наголосили, що максимальна пенсійна виплата не може бути більшою за 10 прожиткових мінімумів для людей, які не можуть працювати через стан здоров’я. Це враховуючи різні надбавки, матеріальну допомогу тощо.

Жінка, яка показує щось пенсіонерці
Жінка, яка показує щось пенсіонерці

Популярні новини зараз
"ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми
Показати ще

Пенсіонери, яким нарахована пенсія перевищує 20 930 гривень, не зможуть скористатися новими надбавками, адже їхня виплата буде автоматично обмежена максимальним розміром. При цьому, важливо пам'ятати, що максимальна пенсія напряму залежить від прожиткового мінімуму, тому вона може змінюватися після його перерахунку.

Виключенням є деякі професії, такі як судді, прокурори, військовослужбовці, вони мають спеціальні пенсійні режими. Пенсії цих категорій громадян можуть бути вищими, ніж звичайні, але вони також можуть мати обмеження за розміром.

Пенсіонерка на касі
Пенсіонерка на касі

Нагадаємо, які українці можуть залишитись без надбавок до пенсійних виплат.

Як повідомляли раніше, хто з українських пенсіонерів має право отримати матеріальну допомогу від держави.

Як писав "Знай" раніше, українцям розповіли, як отримати 2 або 3 пенсії.