В Україні деякі громадяни мають можливість безкоштовно користуватись громадським транспортом. При цьому наявність або відсутність пільг не має жодної ролі.

Так, не платити за проїзд у міському транспорті можуть мешканці Харкова. Відповідну ініціативу було продовжено на 2024 рік. Про це розповів міський голова Ігор Терехов про інтерв'ю каналу "Об'єктив".

Громадський транспорт. Фото: скрін youtube
Громадський транспорт. Фото: скрін youtube

Для мешканців Харкова скасували плату за проїзд у громадському транспорті ще у травні 2022 року. Ця пільга залишиться діяти і в 2024 році, незважаючи на скасування податків для бізнесу, що наповнюють бюджет міста.

Ігор Терехов заявив, що до кінця року виділено 1,2 мільярда гривень на покриття витрат на пільговий проїзд для мешканців Харкова.

Популярні новини зараз
Українцям заплатять 20 тисяч гривень, але треба поквапитись Залишилось чекати недовго: відомий мольфар назвав точну дату закінчення війни в Україні Ощадбанк порадував клієнтів приємною новиною: чого очікувати українцям Через кордон не пустять: українцям, які їдуть до Польщі, оголосили важливе правило
Показати ще

Громадський транспорт. Фото: скрін youtube
Громадський транспорт. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, що безкоштовний проїзд у громадському транспорті діє не лише для харків'ян. Так, ще на початку квітня плату за проїзд скасували у невеликому місті на Сумщині – у Тростянці. Місцева влада зазначила, що пішла на такий крок, щоб підтримати місцевих мешканців та ВПО. Скористатися транспортом безкоштовно може будь-хто, а покривати витрати пообіцяли з міського бюджету.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт.

Також наш портал інформував, маленька радість для гаманця: хто може отримати від 50 до 100% компенсації за проїзд у маршрутках.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, 17-18 грн на день – скільки на місяць? Краще не рахуйте: тарифи на проїзд хочуть підняти.