В Україні з'являться нові схеми оплати за тепло, але торкнеться це лише деяких. Українцям розповіли, кому доведеться платити за комуналку по-новому, як буде розраховуватися оплата і навіщо віддавати гроші за опалення в літній сезон року.

Про це повідомляє "На пенсії"

Споживачам українських міст слід бути готовими до змін. З 2025 року жителі Миколаєва платитимуть за тепло по-новому. Комунальне підприємство "Миколаївоблтеплоенерго" запроваджує двоставковий тариф на теплопостачання, який передбачає щомісячну оплату за обслуговування мереж та споживання тепла.

Як буде розраховуватися плата

Споживачам буде запропонована фіксована плата, коли частина платежу буде розподілена на 12 місяців і не залежатиме від сезону. Вона покриває витрати на обслуговування та ремонт тепломереж, а також зарплату працівників. Водночас, друга половина буде складатись з оплати паливної частини, коли платіж залежатиме від обсягу спожитого тепла взимку. Вона покриває витрати на закупівлю газу та інших енергоносіїв.

Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube
Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
"ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Забули чек у магазині - потрапили до рук шахраїв: як працює нова схема Гроші змусять повернути державі: українців попередили Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

Навіщо платити за опалення влітку

За словами директора "Миколаївоблтеплоенерго" Миколи Логвинова, двоставковий тариф допоможе зменшити щомісячні платежі за опалення взимку. Це пов'язано з тим, що фіксована плата буде розподілена на 12 місяців, а не сплачуватися лише в опалювальний сезон. Крім того, новий тариф стимулюватиме споживачів економити тепло взимку, адже вони платитимуть за його споживання. Це, в свою чергу, призведе до зменшення втрат тепла та покращення якості послуг.

батарея, скріншот з відео
батарея, скріншот з відео

Нагадаємо, українцям повідомили, як буде відбуватися реструктуризація боргів за комунальні послуги.

Як повідомляли раніше, в Україні планують підвищити ціни на електроенергію влітку.

Як писав "Знай" раніше, українцям кардинально змінять правила оплати комуналки.