Ситуація з електроенергією в Україні дійсно складна. Через нестачу електрики у мережі доводиться обмежувати її споживання, зокрема в промисловості. В Чернігові, наприклад, вже вимикають вуличне освітлення щовечора.

Люди багато говорять про те, як змінити тарифи на електрику, щоб краще контролювати ситуацію. Олег Попенко, керівник спілки споживачів, розглядає кілька ідей.

енергетика, вишки, тарифи, електроенергія \\ фото Знай.UA
енергетика, вишки, тарифи, електроенергія \\ фото Знай.UA

Одна з них – вимикати світло на декілька годин, інша – збільшувати ціну під час пікових навантажень. Також він пропонує використовувати спеціальні лічильники, які фіксують споживання у різні години, з метою стимулювання економії.

Більшість електрики в країні споживає промисловість, і навіть якщо змінити тарифи для звичайних людей, які становлять лише 28% споживачів, це не дуже вплине на загальний баланс.

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн "Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Сонячна буря викликає масштабний збій енергосистем: постраждає вся планета Гроші змусять повернути державі: українців попередили
Показати ще

енергетика, вітряні генератори
енергетика, вітряні генератори

Однією з проблем є те, що в Україні не вистачає лічильників, що можуть вимірювати пікове споживання. Встановлення нових лічильників є складним і дорогим процесом, особливо з огляду на часті знеструмлення через обстріли. Крім того, обслуговування і заміна такої кількості лічильників вимагають багато часу і грошей.

Зміна тарифної політики - це складний процес, який потребує часу і зусиль. Простих рішень у цій ситуації не існує, адже проблеми виникали протягом десятиліть.

Нагадаємо, дозволять платити менше за електрику вже у травні: хто отримає поблажки

Вам буде цікаво дізнатися на газ та воду точно вистачить: як отримати майже 500 гривень компенсації за комуналку