В Україні нещодавно відбулася друга індексація пенсій у цьому році, яка стосується зокрема тих пенсіонерів, які не залишили робоче місце і продовжують працювати після офіційного виходу на пенсію.

З 1 квітня їхні пенсійні виплати були збільшені, але через затримки у зборі необхідних даних про єдиний соціальний внесок, саме перерахування виплат відбудеться лише у червні.

Пенсіонери
Пенсіонери

Це означає, що працюючі пенсіонери отримають підвищені пенсії за квітень і травень одразу у червні. Це станеться автоматично, без потреби звертатися до відділень Пенсійного Фонду України (ПФУ).

ПФУ зазначає, що вони чекають на дані про сплату єдиного соціального внеску до 10 травня, після чого зможуть зробити необхідний перерахунок.

Популярні новини зараз
Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані Наступного місяця пенсія може не прийти – хто з пенсіонерів ризикує залишитися з пустим гаманцем Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода Гроші змусять повернути державі: українців попередили
Показати ще

Для отримання доплат є певна умова: пенсіонер, який продовжує працювати, повинен мати не менше 24 місяців страхового стажу з моменту останньої індексації, станом на 1 березня 2024 року.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Це забезпечує підтвердження того, що пенсіонер дійсно продовжував працювати та сплачувати податки, що є критерієм для перерахунку пенсій.

Підвищення пенсій стало можливим також завдяки збільшенню мінімальної заробітної плати в країні, яка з 1 січня 2024 року зросла з 7100 до 8000 грн.

Це також позитивно вплинуло на пенсійні виплати для громадян 65-річного віку та старше, чиї мінімальні пенсії зросли з 2840 грн до 3200 грн.

пенсіонер, скріншот з відео
пенсіонер, скріншот з відео

Такі зміни в системі пенсійних виплат покликані підтримати фінансовий стан старшого покоління, особливо тих, хто залишається активним у робочому процесі, сприяючи зростанню економіки країни.

Нагадаємо, українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку

Також, Знай.ua писав про витрати за комуналку покладіть на державу: куди звертатися за допомогою