Наразі в Україні розмір грошової допомоги від ООН становить 3600 грн. на місяць на одну особу. До цього виплати були меншими – 2220 грн. Окрім звичайної місячної допомоги, сім'ї можуть отримати додаткові гроші на підготовку до зими – 2220 грн. на місяць на кожного члена сім'ї.

Люди, які мають право подати заявку на ці виплати – ті, хто не отримував допомоги від міжнародних організацій раніше та чиї сімейні доходи не перевищують 5400 грн на особу на місяць.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Якщо сім'я зареєструвалася у вересні 2023 р., вона отримає 2220 грн. на кожного члена на три місяці. Сім'ї, що зареєструються після 1 жовтня, отримають 3600 грн. щомісяця на кожного плюс 2220 грн. на зимові потреби три місяці.

Сім'ї з головою від 55 років, зареєстровані до 1 вересня, також отримають зимову допомогу 2220 грн на місяць на три місяці. Деталі доступні на сайті UNHCR Україна.

Популярні новини зараз
"Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими "ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Отримати грошову допомогу можуть:

Переїхали зі свого постійного місця проживання після 24 лютого 2022 через військові дії. Особи, які залишилися жити на своєму місці, але зазнали збитків від війни (втратили родичів, їхні будинки були пошкоджені, втратили джерела доходу) у таких областях, як Дніпропетровська, Одеська тощо.

Люди, які виїхали через війну, але потім повернулися назад до своїх будинків, включаючи тих, хто повернувся з-за кордону. Щоб отримати допомогу, потрібно ставитись до наступних категорій:

  • однорідні сім'ї – сім'ї з одним батьком та дітьми до 18 років або з літніми особами (55 років і старше),
  • сім'ї, очолювані літньою особою - це може бути одна людина похилого віку або кілька, що живуть разом, і мають дітей до 18 років,
  • сім'ї з особами з особливими потребами – це можуть бути інваліди або особи з хронічними захворюваннями,
  • прийомні сім'ї , які доглядають дітей без батьківського піклування.

Соцвиплати. Фото: скрін youtube
Соцвиплати. Фото: скрін youtube

Для реєстрації звертайтесь за вказаною адресою у вашому регіоні або телефонуйте за гарячою лінією УВКБ ООН за номером 0 800 307 711 з понеділка по п'ятницю з 09:00 до 18:00.

Нагадаємо, оплата гальмує, а папірці шлють: у YASNO порадили вирішення частої проблеми

Вам буде цікаво дізнатися українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші та як оформити заявку