Поважний вік та заслужений статус пенсіонера в Україні відкриває низку пільг та переваг, які покликані полегшити фінансове навантаження людям похилого віку.

Одним із найбільш затребуваних бонусів є право на безкоштовний проїзд у міському громадському транспорті та приміських електропоїздах. Для підтвердження свого статусу пенсіонеру достатньо подати посвідчення.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Окрім транспортних пільг, особи пенсійного віку можуть розраховувати на різні знижки та субсидії на оплату комунальних послуг. Зокрема, мешканці сільської місцевості, які працювали у галузях культури, медицини чи освіти, мають право на повне звільнення від оплати житлово-комунальних послуг.

Для решти пенсіонерів передбачено програму житлових субсидій, розмір яких розраховується індивідуально залежно від доходів, кількості зареєстрованих осіб та пори року.

Популярні новини зараз
Не виживаєте, а комфортно існуєте: у Мінсоці підрахували, що 7000 грн – норма для українця Автівки примусово вилучатимуть і продаватимуть з аукціону: в пастку потраплять тисячі українців Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми Гроші змусять повернути державі: українців попередили
Показати ще

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Під час опалювального сезону, що зазвичай триває з жовтня до квітня, розмір субсидії збільшується для компенсації зростаючих витрат на опалення. У теплу пору року, з травня по вересень, допомога від держави дещо менша. Загалом розрахунок субсидії здійснюється за чіткими правилами з урахуванням усіх доходів та витрат конкретної сім'ї пенсіонерів.

Окрім матеріальної підтримки, люди похилого віку також можуть розраховувати на безоплатну юридичну допомогу або консультації на пільгових умовах. Це допомагає їм відстоювати свої права та захищати свої інтереси.

Нагадаємо, додадуть від 23 до 47 гривень: кому заплановано жалюгідну надбавку до пенсії.

Як повідомляв "Знай.uа", в Україні пенсіонери отримають "подвійні", і навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги

Знай.ua писав, новий закон про пенсії: кому стане легше отримати "заслужені"