В Україні з 1 травня 2024 року збільшуються вартості на комунальні послуги, зокрема гаряча вода і тепло. Це сталося через зростання прожиткового мінімуму та подорожчання матеріалів, які використовуються під час надання цих послуг.

Вартість постачання гарячої води без додаткових витрат на обслуговування та заміну лічильників становитиме 22,08 грн за кубічний метр, що на 6,73 грн більше, ніж раніше. З урахуванням витрат на обслуговування та заміну лічильників, вартість гарячої води буде 36,95 грн за кубічний метр, що більше на 1,76 грн.

Офіс "Київтеплоенерго" / фото: Вікіпедія
Офіс "Київтеплоенерго" / фото: Вікіпедія

Постачання теплової енергії без додаткових витрат на обслуговування та заміну лічильників коштуватиме 22,38 грн за гігакалорію, що на 78 копійок більше. З врахуванням цих витрат ціна складе 37,25 грн за гігакалорію, збільшившись на 6,18 грн.

Нові тарифи з'явилися не тільки тому, що зросли ціни на матеріали та збільшився мінімум для життя, але й через зміни в тому, як рахують платежі, що почали робити інакше ще з 2021 року.

Популярні новини зараз
Забули чек у магазині - потрапили до рук шахраїв: як працює нова схема Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода Після ТЦК біжіть у банк: фінустанови вимагають оновлення даних За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

Тепломережі / фото
Тепломережі / фото: відкриті джерела

В платіжках зараз чітко виділено вартість абонентського обслуговування. Але вже у червні можна буде побачити нові суми у своїх платіжках.

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що коли будинок – не радість, а проблема: як призупинити нарахування боргів за комуналку

Вам буде цікаво дізнатися українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати