Це цікава подія, яку багато аналітиків та фінансистів спробували пояснити.

У Sense Bank кажуть, що до зміцнення гривні призвели різні фактори:

  1. По-перше, на світовому валютному ринку було менше руху Китай відпочивав у вихідні.
  2. По-друге, Національний банк України активно сприяв, продаючи валюту, і за минулий тиждень сума продажів сягнула 508 мільйонів доларів.

нові гривні
нові гривні

Все це допомогло гривні зміцнитись з 39,75 до 39,35.

Деякі фінансисти навіть передбачають, що курс гривні продовжуватиме зміцнюватись і може досягти 39,00 за долар найближчим часом.

Популярні новини зараз
Затримка виплат: Пенсійний фонд пояснив, що буде з пенсіями та субсидіями за травень Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо
Показати ще

Але готівковий ринок показує трохи іншу картину. Там долар торгується майже на 39,90, тому що готівковий попит залишається стабільним і банки не знижують курс у своїх касах. Тож не варто очікувати різкого зниження курсу гривні в обмінниках.

курс долара
курс долара

Усі ці дії не відбуваються без ризиків. Наприклад, великі вливання бюджетних коштів у банківську ліквідність можуть негативно вплинути на курс гривні в майбутньому. Цей фактор залишається одним із ключових у контексті можливих змін курсу гривні у найближчому майбутньому.

Раніше ми писали про курс долара в Україні у травні 2024 року: чи доведеться "мчати на всіх парах", щоб купити валюту

Крім того, Знай.ua повідомляв, у українців активно "пхають" фальшиві долари: як розпізнати підробки