В Україні влітку не очікується жодних індексацій пенсій, проте, деяким людям, все ж таки, пощастить отримати додаткові гроші. Українцям пояснили, хто може отримати надбавки до своїх пенсійних виплат в літній період цього року.

Про це повідомляють у прес службі Пенсійного фонду України.

Надбавки за віком – це одна з найпопулярніших доплат серед українських громадян. Вона нараховується людям, яким виповнилося 70 років, на автоматичній основі щомісячно. Але важливою умовою є розмір пенсії не вище 10 340,35 гривень.

Пенсіонери
Пенсіонери

Українці від 70 до 74 років включно отримують щомісячно по 300 гривень, а тим, кому від 75 до 79 років, нараховується по 456 гривень в місяць. Водночас, українцям після 80 років розмір надбавки до пенсії становить 579 гривень.

Популярні новини зараз
Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще

До того ж, надбавки можуть отримати пенсіонери, які мають якісь заслуги перед державою. Розмір такої доплати залежить від характеру і рівня заслуг пенсіонера. Проте, в Пенсійному фонді наголосили, що розмір надбавки становитиме 3 100 гривень.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Влітку також на доплати можуть розраховувати люди, які отримали інвалідність через війну, учасники бойових дій і ті, хто постраждав під час Революції Гідності.

Нагадаємо, що буде з пенсіями у тих, хто був працевлаштований в інших країнах.

Як повідомляли раніше, хто з українців може отримати надбавку до пенсій на два місяці.

Як писав "Знай" раніше, як деяким категоріям українців можна відновити свої пенсійні виплати.