Українцям розповіли, чи вистачить коштів у державному бюджеті, щоб забезпечити своєчасну виплату пенсій та субсидій цього та наступного року. На хвилююче запитання відповів прем'єр-міністр Денис Шмигаль в ефірі телемарафону.

Денис Шмигаль заявив, що у новому пакеті фінансової допомоги від США передбачено 7,5 мільярда доларів прямої бюджетної допомоги. Це частина ресурсу, якого не вистачало, щоб покрити дефіцит бюджету до кінця 2024 року.

Пенсія. Фото: скрін youtube
Пенсія. Фото: скрін youtube

Так, в уряді впевнені, що проблем із виплатою пенсій та субсидій на комуналку цього року не виникне.

"Фактично ми впевнені, що цього року і наступного року профінансуємо всі соціальні платежі, всі пенсії, всі субсидії. Тобто все, що держава має виконати, ми виконуватимемо вчасно та в повному обсязі", - вірив чиновник.

Популярні новини зараз
Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Субсидія. Фото: скрін youtube
Субсидія. Фото: скрін youtube

Щобільше, допомога від США дає надію, що труднощів із виплатами не виникне й у 2025 році.

"Власне, американська допомога дає нам впевненість у виконанні цих зобов'язань на 100%", - наголосив Денис Шмигаль.

Варто нагадати, що у березні пенсіонерам провели індексацію виплат. Незважаючи на складну економічну ситуацію, пенсії збільшилися щонайменше на 100 гривень, а максимум – на 1500 гривень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, бути чи не бути: коли в Україні краще перевестися з пенсії за вислугу років на виплати за віком.

Також наш портал інформував, пенсіонерам встановили нові виплати: хто перебиватиметься з хліба на воду, а кому можна і "пошикувати".

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: когось з українців не відпустять на пенсію у 2024 році.