В енергосистемі спостерігається суттєвий дефіцит генерації після останніх атак ворога. Українців закликатимуть обмежувати використання електроенергії або можуть ввести ринкові тарифи, які змусять скоротити споживання.

Такою думкою поділився директор Центру дослідження енергетики Олександр Харченко в інтерв'ю "Українському радіо".

Відновлення енергосистеми. Фото: скрін youtube
Відновлення енергосистеми. Фото: скрін youtube

Влітку споживання електроенергії збільшиться і потужності енергосистеми, швидше за все, не вистачить задоволення всіх потреб громадян. Можуть запроваджуватися обмеження споживання.

Водночас Олександр Харченко не виключає радикальнішого методу впливу на населення. Він припустив, що якщо запровадити для всіх ринкові тарифи на електроенергію, то це спонукатиме споживачів зменшити використання електроприладів.

Популярні новини зараз
Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

Електроенергія. Фото: скрін youtube
Електроенергія. Фото: скрін youtube

"Насправді, якщо запровадити ринкові ціни і адресні субсидії на ринку електроенергії, але зробити це як комплексну реформу, бо там багато проблем, і тарифи для населення не єдина і не найбільша проблема, то питання скорочення споживання українці вміють вирішувати. І ми це вже бачили на практиці", - наголосив він.

Тарифи на електроенергію Фото: скрін youtube
Тарифи на електроенергію Фото: скрін youtube

Експерт нагадав, що у 2014-2015 роках, коли для населення діяли ринкові ціни на газ, споживання вдалося скоротити з 70 млрд кубометрів до 25-26. Аналогічний сценарій може бути з електроенергією.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, частина українців переплачує за електроенергію: як уникнути зайвих витрат.

Також наш портал інформував, світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили.

Крім того, ми писали, забули передати показники: у YASNO дали інструкцію, як уникнути переплати.