У Верховній Раді України з'явився новий законопроект, який може навести шурхіт у спадковому праві. Цей проект пропонує заборонити відмовлятися від спадщини, якщо спадкодавець мав борги перед кредиторами.

Суть у тому, що часто спадкоємці, щоб уникнути, щоб кредитори стягували борги з успадкованого майна, просто цураються спадщини. Нове законодавство прагне завадити таким хитрощам.

Фактично, законопроект пропонує внести зміни до Цивільного кодексу України. Ініціатори вважають, що поточна практика відмовитися від спадщини часто порушує принципи справедливості та сумлінності.

Кредитори, скріншот: YouTube
Кредитори, скріншот: YouTube

Вони стверджують, що це може призвести до того, що спадкоємці приховують активи спадкодавця від кредиторів, що зрештою шкодить останнім.

Популярні новини зараз
Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми
Показати ще

Цей законопроект викликає різні думки у суспільстві. Деякі вважають, що він може допомогти запобігти шахрайству та захистити інтереси кредиторів, в той час як інші побоюються, що це може призвести до складнощів у спадкових справах.

У будь-якому випадку, ця пропозиція стала предметом гарячих дебатів і, можливо, призведе до серйозних змін у системі спадкування в Україні.

Крім того, Знай.ua повідомляв, при оформленні спадщини можуть бути важкі проблеми: один підпис міг вирішити все

Також наш портал інформував, чи в українців відберуть житло? Як правильно ввести дані про стару квартиру до реєстру

Раніше Знай.ua стало відомо про те, чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз і як це зробити правильно