Уряд розглядає можливість перерахунку тарифу на електроенергію для побутових споживачів. Якою має бути нова ціна, розповів заступник міністра енергетики Микола Колісник.

Чиновник заявив, що тариф на електроенергію для українців має бути таким, щоб міг покривати витрати державного "Енергоатому" та "Укргідроенерго". Це дозволить Україні забезпечити себе власними генеруючими потужностями.

Лічильник електроенергії. Фото: скрін youtube
Лічильник електроенергії. Фото: скрін youtube

"Питання тарифу є завжди з двох сторін. З однієї сторони, треба розуміти, що це питання надходжень за цим тарифом, а з іншої – він повинен покривати фактичні видатки для того, щоб компанії могли своєчасно виконувати всі необхідні технічні заходи для того, щоб ми мали генерацію і основували свій баланс на генерації всередині країни, а не збалансовувалися імпортом з суміжних країн", - пояснив Микола Колісник.

Рахунки за електроенергію. Фото: скрін youtube
Рахунки за електроенергію. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
"Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Після ТЦК біжіть у банк: фінустанови вимагають оновлення даних Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

За словами представника Міненерго, торішнє підвищення тарифів для населення дозволило серйозно посилити енергосистему та отримати 3 ГВт потужностей. Це дозволило стабільно пройти опалювальний сезон без запровадження графіків відключення.

Чиновник додав, що останні атаки російських окупантів завдали серйозних збитків енергосистемі і підрахунок збитків ще триває. Проте вже відомо, що втрачено до 7 ГВт потужностей, а компенсувати їх можна шляхом відновлення енергооб'єктів.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, частина українців переплачує за електроенергію: як уникнути зайвих витрат.

Також наш портал інформував, світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили.

Крім того, ми писали, забули передати показники: у YASNO дали інструкцію, як уникнути переплати.