Українцям розповіли, чому минулого року тарифи на користування електроенергією різко підвищилися. За словами заступника голови Міненергетики України Миколи Колісника, подорожчання світла в 2023 році допомогло привести до ладу енергетичну систему країни.

Про це повідомляє "РБК-Україна".

За словами заступника міністра енергетики України, подорожчання електроенергії минулого року допомогло додати 3 ГВт до енергосистеми, а це, в свою чергу, допомогло без проблем пройти опалювальний сезон в країні.

Тарифи на комуналку. Фото: скрін youtube
Тарифи на комуналку. Фото: скрін youtube

Микола Колісник пояснив, як саме підвищення тарифів минулого року допомогло енергетичній системі України. Він назвав декілька позитивних наслідків подорожчання електроенергії.

Популярні новини зараз
Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати
Показати ще

Тарифи на світло, скріншот: YouTube
Тарифи на світло, скріншот: YouTube

"Це сукупність дій. Перш за все, була змога збалансувати економічно суб’єктів ринку електричної енергії, за рахунок чого в них була фінансова спроможність здійснити заходи щодо відбудови, підготовки до опалювального сезону, провести належним чином ремонту кампанію, зокрема, ремонт пошкодженого обладнання від попередніх обстрілів. Таким чином, кількість обладнання, яке було готове до опалювального сезону було додатково 3 ГВт, які давали змогу збалансувати систему між попитом та пропозицією", - стверджує заступник міністра енергетики.

Нагадаємо, що українцям пояснили, що буде з вартістю газу в майбутньому.

Як повідомляли раніше, українців попередили про підвищення цін на вивіз сміття у травні 2024 року.

Як писав "Знай" раніше, як українцям не платити зайві гроші за користування електроенергією.