Попри складну економічну ситуацію в Україні деякі громадяни можуть не платити за комунальні послуги. Така можливість – справжня розкіш. І доступна вона далеко не всім. Про це йдеться у матеріалі порталу "На пенсії".

В Україні є окремі категорії пільговиків, які можуть претендувати на знижки на оплату житлово-комунальних послуг. Хтось може віддавати на 50% чи 75% менше, а є особи із правом на 100-відсоткову знижку.

Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube
Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube

Так, знижка у розмірі 100% на оплату житлово-комунальних послуг надається досить обмеженому колу осіб, а саме пенсіонерам, які працювали та проживають у сільській місцевості, але за умови, що обіймали певні посади.

До переліку таких входять:

Популярні новини зараз
"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж Нарахували 25 000 гривень пенсії, а платять копійки: чому деякі пенсіонери отримують менше, ніж їм належить Українцям знову заплатять 2200 гривень: шанс підготуватися до зими Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще
  • педагогічні працівники;
  • медичні та фармацевтичні працівники;
  • спеціалісти із захисту рослин;
  • працівники музеїв, бібліотек;
  • працівники закладів культури, навчальних закладів у галузі культури.

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

Ця пільга надається за умови, що середньомісячний дохід сім'ї за попередні 6 місяців у розрахунку на кожну особу не перевищує 4240 гривень. Знижка надається протягом 12 місяців від місяця звернення, але не більше ніж до кінця календарного року.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, у гаманцях вітер гулятиме: експерти прогнозують масштабне зростання тарифів на комуналку.

Також наш портал інформував, залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, водоканали розікрали гроші, тож збільшать тарифи: Попенко пояснив, чому люди заплатять більше.