Вийти на заслужений відпочинок в Україні непросто, особливо тим, хто в якийсь період життя не був офіційно працевлаштований. Втім, є можливість докупити стаж. Скільки коштуватиме послуга у 2024 році, йдеться на порталі "На пенсії".

В Україні щороку підвищують мінімальну кількість страхового стажу, необхідного для виходу на заслужений відпочинок. 2024 року, щоб оформити пенсію у 60 років, потрібно мати щонайменше 31 рік стажу.

Оформлення пенсії, скріншот: YouTube
Оформлення пенсії, скріншот: YouTube

Важливо, що не всі громадяни мали змогу постійно працювати офіційно. Природно, у таких осіб після досягнення 60-річчя може не вистачати кількох місяців або навіть років стажу, щоб отримати право на пенсію.

Для таких громадян в Україні передбачено корисну послугу - купівля стажу. Проте дозволити собі таку розкіш можуть лише дуже забезпечені люди.

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Усього 30 гривень, і ти на зв'язку: у Vodafone підказали, як можна заощадити Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

Оформлення пенсії, скріншот: YouTube
Оформлення пенсії, скріншот: YouTube

Так, щоб одноразово докупити стаж та вийти на заслужений відпочинок одразу після досягнення пенсійного віку, доведеться не слабо витратитися. Один місяць страхового стажу в такому разі коштуватиме 3520 гривень. Якщо ж мова про більшу кількість, то за рік додаткового стажу потрібно викласти 42240 гривень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, травневі бонуси: одній із категорій пенсіонерів додадуть майже 600 гривень.

Також наш портал інформував, надбавку дадуть після звернення до ПФУ: хтось із пенсіонерів може стати багатшим на 900 грн.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, терміново треба йти до фонду: українським пенсіонерам зробили останнє попередження.