Більшість українських пенсіонерів не можуть похвалитися гідними виплатами. Водночас у деяких людей похилого віку зовсім можуть списати частину пенсії. У кого і чому, роз'яснили на сайті Міністерства юстиції.

Пенсіонери можуть втратити частину своєї виплати за борги, але лише після відповідного рішення суду. Забрати від загального розміру пенсії можуть від 20% до 50% залежно від ситуації.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

"Законодавством визначено, що розмір відрахувань із таких доходів боржника вираховується із суми, що залишається після утримання податків, зборів та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування", - повідомляють у Мін'юсті.

Отримання пенсії. Фото: скрін youtube
Отримання пенсії. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

У кого і скільки можуть забрати із пенсії:

  • до 50% від виплати можуть утримати у разі заборгованості з виплати аліментів, на відшкодування шкоди від розкрадання майна підприємств, установ та організацій, на компенсацію у разі завдання шкоди здоров'ю;
  • до 20% від пенсії забирати за іншими видами стягнень.

Утримати частину пенсії можуть і у разі, коли пенсіонер має заборгованість за житлово-комунальні послуги. Ці санкції застосовуються після подання постачальником послуг позову до суду.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, травневі бонуси: одній із категорій пенсіонерів додадуть майже 600 гривень.

Також наш портал інформував, надбавку дадуть після звернення до ПФУ: хто з пенсіонерів може стати багатшим на 900 грн.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, пенсія в Україні: як можна змінити вид виплат швидко та без проблем.