Міністр енергетики України Герман Галущенко виступив на телемарафоні «Єдині новини», де обговорив ситуацію з енергетичною безпекою країни в умовах триваючих російських атак на енергетичну інфраструктуру.

Він заспокоїв громадськість, заявивши, що тотального блекауту, про який ширяться чутки, в Україні не буде.

Герман Галущенко. Фото: скрін Ютуб
Герман Галущенко. Фото: скрін Ютуб

Міністр зазначив, що хоча удари по енергетичних об'єктах продовжуватимуться, і це не викликає сумнівів, особливо вразливою є лівобережна частина країни.

Проте Галущенко підкреслив, що розповсюджені страхи про масштабну катастрофу не відповідають дійсності. Він категорично спростував можливість тотального блекауту, назвавши це неправдою та маніпуляцією.

Популярні новини зараз
Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Герман Галущенко - фото з Фейсбук (Г.Галущенко)
Герман Галущенко - фото з Фейсбук (Г.Галущенко)

Галущенко також наголосив на важливості підготовки до можливих складних сценаріїв, в той же час висловив впевненість, що енергетична галузь робить усе необхідне, щоб запобігти будь-яким негативним подіям.

Він поінформував, що досвід минулого року показав, що завдяки зусиллям енергетиків та вжитим заходам було уникнуто серйозних проблем з електропостачанням навіть у найскладніші періоди.

Герман Галущенко - фото з Фейсбук (Г.Галущенко)
Герман Галущенко - фото з Фейсбук (Г.Галущенко)

Загалом, міністр зробив акцент на стійкості та готовності енергетичної системи України протистояти викликам, пов'язаним із зовнішньою агресією, зберігаючи надійне постачання електроенергії громадянам.

Також, Знай.ua писав про нові тарифи на світло вдарять по всіх: дістанеться і ухилянтам

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, Київ під загрозою віялових відключень світла: ситуація "контрольована", але не дуже