В Україні існує система пільгового харчування для дітей у навчальних закладах, яка допомагає забезпечити здорове та збалансоване харчування для низки категорій дітей.

Ці пільги можуть надаватися як за рішенням держави та місцевих органів влади, так і завдяки благодійним проектам.

дитсадок
дитсадок

Наприклад, школи, які беруть участь у Всесвітній продовольчій програмі ООН, надають пільгове харчування всім учням молодших класів. Проте є й інші категорії дітей, які також мають право на такі пільги.

Серед них:

Популярні новини зараз
У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще
  • Діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування.
  • Діти з особливими освітніми потребами, які навчаються інклюзивних класах.
  • Діти з малозабезпечених сімей з доходом нижче за прожитковий мінімум.
  • Діти сімей загиблих ветеранів та Героїв України, а також діти, які постраждали внаслідок воєнних дій чи збройних конфліктів.

Крім того, пільгове харчування може бути оформлене для дітей, евакуйованих із районів радіоактивного забруднення, або для дітей, які отримали інвалідність внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Дитяче харчування у школі / фото: веб-портал Чернігівської міської ради
Дитяче харчування у школі / фото: веб-портал Чернігівської міської ради

Для сімей з трьома та більше дітьми передбачено додаткову дотацію, що покриває половину вартості харчування.

Для оформлення пільгового харчування необхідно звернутися до керівництва школи чи дитячого садка із заявою та копіями документів, що підтверджують право на пільги.

Якщо ваша сім'я не потрапляє до жодної із зазначених категорій, варто звернутися до місцевого управління соціального захисту для консультації щодо можливих пільг.

Крім того, Знай.ua повідомляв, що у вступників є остання можливість зареєструватися на НМТ: як встигнути "в останній вагон"

Також ми розповідали: українка хотіла втопити сина-школяра через проблеми з житлом