Роботодавцям розв’язали руки. Через зміни в Кодексі законів про працю та закону "Про відпустки" працівників можуть не пустити у відпустку або скоротити її тривалість. Хто залишиться без відпустки, розповідаємо у нашому матеріалі.

Ті українці, які працюють на підприємствах критичної інфраструктури, оборонної галузі, або причетні до виконання мобілізаційних завдань, про відпустки можуть забути. Роботодавці мають повне право відмовити їм у відпочинку, якщо не йдеться про відпустку у зв’язку вагітністю та пологами та для догляду за дитиною до досягнення нею трьох років.

Можуть відмовити у відпустці. Фото з інтернету

Решта українців може спокійно видихнути - керівники не зможуть відмовити їм у щорічній відпустці за графіком, чи іншій, як передбачена законом. Однак тривалість відпустки необхідно узгодити з роботодавцем і за два тижні попередити його про те, коли ви плануєте піти на відпочинок.

Домовлятись з начальством доведеться і тоді, коли вам потрібно перенести заплановану відпустку на інший термін. В такому випадку керівник має право вам відмовити.

Популярні новини зараз
Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Під час воєнного стану тривалість щорічної основної відпустки може бути скорочена до 24 календарних днів – згідно статті 12 закону "Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану".

Невикористані дні відпочинку українці зможуть відгуляти після завершення воєнного стану, або в будь-який інший час у якості відпустки за власний рахунок. Коли саме – знову ж таки вирішуватиме роботодавець.

Раніше ми розповідали, шо Більше 6 днів - до Пенсійного фонду: в Україні змінили терміни виплати лікарняних

Нагадаємо: Кожен може порахувати, скільки отримає: як визначити допомогу по безробіттю