Організація Об'єднаних Націй відновила свою програму фінансової підтримки для українських пенсіонерів, які проживають у регіонах, зазнавших збитків від війни або знаходяться у безпосередній небезпеці через можливість нових бойових дій.

Пенсійний фонд України інформує, що ця програма допомоги буде діяти ще протягом наступних трьох місяців: квітня, травня і червня.

Ця допомога має на меті зменшити фінансові труднощі, з якими стикаються літні люди в умовах нестабільності та невизначеності, забезпечуючи їм додаткові кошти для покриття основних потреб.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Вона охоплює пенсіонерів із Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Луганської, Миколаївської, Сумської, Харківської, Херсонської та Чернігівської областей, що відповідають певним критеріям.

Популярні новини зараз
Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку "Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

Ці пенсіонери отримають додаткові кошти в разі, якщо їхня поточна пенсія є нижчою за встановлений поріг у 3250 гривень. Відповідна сума буде автоматично додана до їхньої місячної пенсії, тож окреме подання заяви не вимагається.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Ця ініціатива від ООН є частиною більш широкої програми підтримки, яка допомагає забезпечити фінансову стабільність серед вразливих категорій населення у складних умовах триваючого конфлікту.

Крім того, Знай.ua повідомляв, катастрофа у пенсійній системі вже близько: українці можуть втратити до 20% своїх виплат

Також наш портал інформував, розлучає, викрадає та вбиває․ Як Росія роками будувала систему геноциду українських дітей

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що найбіднішим пенсіонерам допоможуть копійчиною: скільки можуть доплатити