Організація Об'єднаних Націй відновила свою програму фінансової підтримки для українських пенсіонерів, які проживають у регіонах, зазнавших збитків від війни або знаходяться у безпосередній небезпеці через можливість нових бойових дій.

Пенсійний фонд України інформує, що ця програма допомоги буде діяти ще протягом наступних трьох місяців: квітня, травня і червня.

Ця допомога має на меті зменшити фінансові труднощі, з якими стикаються літні люди в умовах нестабільності та невизначеності, забезпечуючи їм додаткові кошти для покриття основних потреб.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Вона охоплює пенсіонерів із Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Луганської, Миколаївської, Сумської, Харківської, Херсонської та Чернігівської областей, що відповідають певним критеріям.

Популярні новини зараз
Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми
Показати ще

Ці пенсіонери отримають додаткові кошти в разі, якщо їхня поточна пенсія є нижчою за встановлений поріг у 3250 гривень. Відповідна сума буде автоматично додана до їхньої місячної пенсії, тож окреме подання заяви не вимагається.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Ця ініціатива від ООН є частиною більш широкої програми підтримки, яка допомагає забезпечити фінансову стабільність серед вразливих категорій населення у складних умовах триваючого конфлікту.

Крім того, Знай.ua повідомляв, катастрофа у пенсійній системі вже близько: українці можуть втратити до 20% своїх виплат

Також наш портал інформував, розлучає, викрадає та вбиває․ Як Росія роками будувала систему геноциду українських дітей

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що найбіднішим пенсіонерам допоможуть копійчиною: скільки можуть доплатити