В Україні підвищується вартість білокачанної капусти, яку господині часто додають до різних страв або салатів. Українцям розповіли, чому ціни на цей овоч стрімко зростають і скільки сьогодні в супермаркетах коштує цей вид капусти.

Про це повідомляє EastFruit.

Чому дорожчає капуста в Україні

Українські фермери стверджують, що вартість капусти вони підвищують через сезонне скорочення пропозиції на тлі високого попиту на ринку. Фахівці кажуть, що зараз кількість капусти минулого року на ринку значно зменшилася, водночас, попит на цей овоч продовжує бути високим.

Молода капуста. Фото: Youtube
Молода капуста. Фото: Youtube

Через це українські фермери, в яких ще є врожай 2023 року, підвищують вартість. Проте, на українському ринку капуста, в середньому, на 38% дешевше, ніж це було рік тому. Але на ринку вважають, що капуста може і далі дорожчати через те, що немає вже тієї кількості овоча у господарствах.

Популярні новини зараз
Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."
Показати ще

Скільки зараз коштує капуста в Україні

Молода капуста сьогодні, в середньому, коштує 64,63 гривень, що на 8,20 гривень дешевше, ніж це було у березні 2024 року. При цьому, за 1 кілограм білокачанної капусти сьогодні потрібно віддати, в середньому, 14,18 гривень, що майже так само, як це було в березні цього року.

Ціни на капусту в Україні. Фото: Мінфін
Ціни на капусту в Україні. Фото: Мінфін

Нагадаємо, що в українських супермаркетах змінилися ціни на популярні консерви.

Як повідомляли раніше, українцям розповіли, що буде з цінами на овочі найближчим часом.

Як писав "Знай" раніше, в українських магазинах знизилася вартість картоплі.