Вартість одного з найпопулярніших в Україні продуктів несподівано відчула раптових змін. Так, картопля, яку раніше продавали, в середньому, за 14-18 гривень, сьогодні коштує на 13% менше, ніж це було наприкінці минулого тижня.

Про це розповідають у Еastfruit.

Стало відомо, що попри величезний обсяг пропозиції, попит на цей популярний овоч сьогодні трохи знижується. Велика кількість людей у світі зараз дуже незадоволені якістю картоплі, тому не хочуть навіть її купувати.

Якщо порівнювати з першою половиною квітня минулого року, то вартість картоплі для українських покупців, у середньому, підвищилася втричі. Водночас, фермери стверджують, що у майбутньому через великі обсяги пропозиції картопля може подешевшати. Проте, ціни на картоплю сьогодні залишаються доволі високими.

Ціни на картоплю. Фото: скрін youtube
Ціни на картоплю. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Гороскоп на тиждень 29 квітня-5 травня для всіх знаків Зодіаку: дежавю Раків, небезпечні зв'язки Стрілеців і клопіт Дів Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися
Показати ще

Скільки сьогодні коштує картопля в Україні

Зараз за 1 кілограм картоплі, в середньому, потрібно віддати 25,57 гривень, що майже на 50 копійок дорожче, ніж це було у березні 2024 року. У Metro вона сьогодні коштує 24,90 гривень, в "Ашані" – 23,90 гривень, а ось у Megamarket за 1 кілограм цього овоча потрібно віддати вже 27,90 гривень.

За молоду картоплю сьогодні, в середньому, потрібно віддати 33,90 гривень, як це було в березні цього року. А ось середня вартість рожевої картоплі в Україні сьогодні становить 36,30 гривень, що на 6,61 гривень дорожче, ніж у березні.

Середні ціни на картоплю в Україні. Фото: Мінфін
Середні ціни на картоплю в Україні. Фото: Мінфін

Нагадаємо, яка буде вартість 1 кілограму м’яса на шашлик у середині квітня 2024 року.

Як повідомляли раніше, в Україні несподівано знижується вартість популярних круп.

Як писав "Знай" раніше, скільки в Україні сьогодні коштує морква, капуста і буряк.