Власник української "Науково-технічної компанії "Метрополія" Віктор Куртєв, а також експерт в енергетичній сфері обговорив у новій розмові з редактором порталу "Хвиля" Юрієм Романенком ряд актуальних питань. Серед іншого Куртєв і Романенко спробували розібратися, як далі розвиватимуться справи зі світлом у звичайних українців.

Експерти також обговорили удари окупантів щодо української енергетики. Вони вважають, що такі удари "поставили її на межу виживання".

Про це стало відомо завдяки новому відео на YouTube-каналі Юрія Романенка.

Віктор Куртєв, скріншот: YouTube
Віктор Куртєв, скріншот: YouTube

Експерт з енергетики Віктор Куртєв розповів про те, перед якими викликами опинилася українська енергетика, хто винен у тому, що енергетична інфраструктура не виявилася належним чином захищена і що треба робити, щоб уникнути енергетичної катастрофи вже найближчими тижнями.

Популярні новини зараз
Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

"Ситуація складна, не катастрофічна, але складна. Ми всі разом повинні мати інший рівень організації. Потрібно реагувати на виклики подібного масштабу. Якщо удари продовжаться, а вони швидше за все продовжаться - значить ці дефіцити будуть більшими. Є певний обсяг контрзаходів. Це просто потрібно робити. У нас же війна - війна на виживання, у прямому значенні цього слова", - заявив Куртєв.

Юрій Романенко та Віктор Куртєв, скріншот: YouTube
Юрій Романенко та Віктор Куртєв, скріншот: YouTube

Також експерт прокоментував ситуацію з енергосистемою, яка, за його словами, "на межі".

"Ми балансуємо систему імпорту в сонячний день. Наш оператор змушений обмежувати генерацію сонячних станцій. Провалюється ціна на ринку в цей годинник, дуже сильно. У години вечірнього максимуму у нас є дефіцит, ми задіємо більшу частину свого інтерфейсу, імпорту електроенергії зараз, ось таким У нас є періодично, у шести областях південного сходу, невеликі відключення. Це пов'язано не з балансом системи – це пов'язано з мережевими обмеженнями.

Нагадаємо, українці отримують "намальовані" борги з комуналки: найпопулярніші проблеми.

Раніше повідомлялося, волонтер обурена новою програмою Місоцполітики: "Якесь низькопробне г*вно".

Також, командування не повірило, – політтехнолог Михайло Шейтельман розповів, чому Ізраїль був не готовий до нападу ХАМАС.