З 1 травня субсидія перепризначається на неопалювальний сезон. Більшість субсидіантів продовжать отримувати допомогу, але деяким громадянам виплати можуть припинити. Про це повідомляє dnepr.info.

Субсидія призначається українцям 2 рази на рік - на опалювальний та неопалювальний сезон. Для більшості одержувачів допомоги з приходом тепла нічого не змінюється, крім розміру субсидії. Водночас низка громадян може втратити своє право на виплати.

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

Так, з 1 травня багатьом субсидіантам продовжать виплати автоматично, але деяким доведеться повторно подати заяву та декларацію. Втім, можуть бути й ті, хто втратить право на "літню" субсидію.

Житлову субсидію можуть скасувати, якщо споживач порушує правила її отримання. Наприклад, не продовжать допомогу особам, які нагромадили борги за комуналку на суму понад 680 гривень.

Популярні новини зараз
Українцям дадуть готівку на оплату комуналки: кому час йти до банку "Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024 Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Також відмовлять у допомозі особам, які почали більше заробляти або, якщо в домогосподарстві прописаний повнолітній, який не працює та не навчається.

Ще скасувати субсидію можуть тим, хто нещодавно здійснив купівлю вартістю понад 50 тисяч гривень або накопичив на депозитному рахунку понад 100 тисяч гривень.

Це лише деякі з популярних причин, через які Пенсійний фонд може відмовити в субсидії на новий період.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, якщо не хочете затримок із виплатами: кому з пенсіонерів потрібно терміново звернутись до ПФУ.

Також наш портал інформував, є лише два місяці: отримувачів субсидій попередили про важливу процедуру.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, яку пенсію вигідніше оформляти – за інвалідністю або за віком: важливе роз'яснення.