В Україні змінився розмір грошової компенсації для батьків, у яких народилася дитина. Відомо, на яку суму можуть розраховувати люди в цьому році, які замість боксу, де зберігається всі необхідні для новонароджених речі, обрали отримати гроші.

Про це повідомляють у прес-службі Дніпропетровської обласної військової адміністрації.

Що таке "пакунок малюка"

Батькам, в яких народилася дитина, в пологовому будинку видається так званий "пакунок малюка". В ньому є речі, які необхідні новонародженим, зокрема:

Проте, замість цього боксу батьки можуть обрати оформлення грошової компенсації.

Вміст пакунку малюка. Фото: Фокус
Вміст пакунку малюка. Фото: Фокус

"Виплата одноразова. Кошти батьки отримують на спеціальний рахунок. Вони – на придбання дитячих товарів. Засобів гігієни, одягу та взуття, іграшок, ходунків, візочків", – наголосила директорка департаменту соціального захисту Дніпропетровської ОВА Олена Кришень.

У 2024 році розмір цієї грошової компенсації замість речей для новонароджених становить 7689 гривень, що більше, ніж це було минулого року.

Як оформити грошову компенсацію

Щоб отримати гроші на немовля, одному з батьків необхідно звернутися до підрозділу соціального захисту або до ЦНАПу. Надіслати заяву на оформлення компенсації можна і в режимі онлайн, перейшовши до порталу "Дія" і натиснувши на вкладку "єМалятко".

Жінка з великою сумою грошей в руках
Жінка з великою сумою грошей в руках

Нагадаємо, які документи потрібні для оформлення грошової виплати батькам новонародженої дитини.

Як повідомляли раніше, як правильно подати заяву на отримання безкоштовного протезу.

Як писав "Знай" раніше, хто в Україні може розраховувати на отримання фінансової допомоги.