Місяць березня 2024 року приніс із собою для українських водіїв несподіване зростання цін на автопаливо. У середньому, ціни на паливо зросли на 2,5 грн за літр. Однак тепер тліючий ринок перенасичений паливом, а низький попит робить подальше підвищення цін навесні-2024 малоймовірним.

Про це заявив енергетичний експерт Олександр Сіренко одному із українських видань.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

"Ми спостерігаємо, що ціни на автомобільне паливо знижуються навіть на рівень деяких оптових цін. Це створює надзвичайно конкурентну ситуацію на ринку, де деякі АЗС змушені встановлювати великі знижки для збереження покупців", - зазначає енергетичний експерт Олександр Сіренко.

Одним із ключових факторів, що впливають на цей тренд, є знижений попит на автомобільне паливо.

Популярні новини зараз
Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Запитай у дружини або мами: які документи потрібні українським чоловікам для оновлення даних у ТЦК Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати
Показати ще

"Населення перестало активно використовувати автомобільний транспорт через різні обставини, включаючи економічні та соціальні", - пояснює експерт.

Ціни на АЗС, скріншот: YouTube
Ціни на АЗС, скріншот: YouTube

Однак Сіренко застерігає від того, щоб приймати це падіння цін як стійкий та безпроблемний тренд.

"Ціни на пальне можуть змінитися будь-якої миті під впливом різних факторів, таких як геополітичні події, зміни курсів валют або зміни нафтового ринку", - зазначає він.

Ціни на АЗС, скріншот: YouTube
Ціни на АЗС, скріншот: YouTube

Щодо більш далекого майбутнього, експерт зазначає, що прогнозувати цінові тенденції у цьому контексті складно.

"Ситуація на ринку палива може швидко змінитись, тому важливо стежити за новинами та аналізувати фактори, які можуть вплинути на ціни", - закликає експерт.

Падіння цін викликано низкою факторів, проте важливо розуміти, що це може бути тимчасове явище, яке залежить від багатьох змінних умов.

Аналітик попереджає, що прогнозувати майбутнє у цьому контексті важко, і ринок палива продовжуватиме залишатися предметом уваги для спостережень та аналізу.

Нагадаємо, авто стане "золотим": коли та на скільки подорожчає паливо в Україні.

Раніше повідомлялося, два сценарії – обидва вдарять по гаманцях: що буде з тарифами на газ.

Також, в Україні подорожчає алкоголь: коли стартують нові цінники на полицях.