Обмеження подачі електроенергії можуть бути застосовані на всій території країни, якщо не припиняться масовані атаки росіян. Про це повідомила заступник міністра енергетики України Світлана Грінчук.

Армія ворога щодня чи через день обстрілює енергетичну структуру, тож складно спрогнозувати, яка ситуація виникне з електропостачанням, каже чиновник.

Електроенергія. Фото з інтернету

"Звичайно, якщо атаки продовжуватимуться, то ми реально можемо зіткнутися з обмеженнями. Ми намагаємося, навіть якщо це доведеться зробити, щоб споживачі мали доступ до електроенергії з періодичністю", наголосила Світлана Грінчук.

У разі найгіршого сценарію електроенергію споживачам розподілятимуть за принципом справедливості. Графіки відключень сформували ще торік восени.

Популярні новини зараз
Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися
Показати ще

Вимкнули світло
Вимкнули світло

Однак, перш ніж лякати українців пітьмою, потрібно оцінити стан обладнання, те, що можна швидко відновити та ввести в роботу, каже Грінчук.

Ще кілька умов, через які можуть обмежити електропостачання, назвав в ефірі телемарафону виконавчий директор ДПЕК Дмитро Сахарук. Це підвищення споживання електроенергії через літню спеку, недостатні поставки електроенергії з Європи, а також відсутність можливості передати достатньо електроенергії в регіони.

"Тоді єдиний спосіб збалансувати систему – це знизити споживання загалом із погодинними графіками відключення", – сказав Сахарук.

Раніше ми повідомляли про питання виживання: енергетики зробили важливе попередження для всіх українців

Також портал Знай розповідав Централізоване опалення може більше не бути: людей шокували заявою