Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів

Тарифи на електроенергію / фото: Pixabay
Тарифи на електроенергію / фото: Pixabay

В Україні зустрічаються несумлінні споживачі, які з метою заощадити гроші споживають електроенергію в обхід приладу обліку. Крадіжка електрики дуже швидко виявляється енергетиками, а покарання для таких громадян є дуже фінансово витратним. Так, фахівці обленерго попереджають, що споживачі, які будуть спіймані на крадіжці світла, будуть змушені розрахуватися за спожиті кіловати за цінами вищими за ринкові. Наприклад, якщо чесний споживач платить за фіксованим тарифом 2,64 гривні за кВт/год, то для порушника цінник буде в рази вищим – до 8,79 гривні за кВт/год.

"Хтось повинен": Анастасія Приходько пояснила, чому розмовляє російською і підтримує таких самих людей

Анастасія Приходько, фото: Instagram
Анастасія Приходько, фото: Instagram

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне" Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

Під час одного зі своїх концертів Приходько повідомила про трагічну подію російською мовою. Нині ця мова часто сприймається як тригер для багатьох людей, зі зрозумілих причин — третій рік триває повномасштабна війна. Однак для самої співачки використання російської у певних ситуаціях цілком виправдане. Виконавиця додає, що вона поважає російськомовних людей, які приїхали зі Сходу України, та намагається підтримати їх. На її думку, згодом усі прийдуть до необхідності розмовляти саме державною мовою. Вона згадала, що ще у 2014 році не могла вільно розмовляти українською, але зараз робить це легко.

Кіло майже по 200 грн: в Україні супермаркети оновили ціни на коропа, оселедець та скумбрію

Риба в супермаркеті, скріншот: YouTube
Риба в супермаркеті, скріншот: YouTube

Віруючі православні українці, які відзначатимуть Великдень у 2024 році 5 травня, зараз дотримуються Великого посту, тому "переключилися" зі споживання м'яса на рибу. Такий споживчий перехід трохи вплинув на ціни коропа, оселедця та скумбрії, супермаркети продовжують утримувати вартість риби на звичному рівні. Живий короп в українських супермаркетах у середині квітня порівняно з березнем трохи подорожчав – із 165,41 грн./кг до 167,36 грн./кг. Оселедець слабосолоний у квітні навпаки подешевшав, що могло спровокувати спекотна погода, що встановилася в Україні.

На землю чекає "мега-посуха" через глобальне потепління - сільське господарство під загрозою

Посуха на полях, скріншот: Youtube
Посуха на полях, скріншот: Youtube

Людство вже зараз стикається з катастрофічними наслідками глобальної кліматичної кризи, і ситуація, на жаль, може лише погіршуватись у найближчому майбутньому. Згідно з висновками вчених, 2024 рік встановить нові температурні рекорди і стане найспекотнішим в історії спостережень за кліматом. Разом із безпрецедентними температурними показниками Землю загрожують охопити рекордні хвилі тепла та посух. Особливо драматичні наслідки очікують на Австралію, де посухи можуть завдати величезних збитків сільському господарству, водним ресурсам та екології.

Чи зміниться розмір пенсії за інвалідністю у квітні 2024 року: як її порахувати і яка вона сьогодні

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

У ПФУ зазначили, що у квітні 2024 року розмір пенсійної виплати за ступенями інвалідності змінюватися не буде. Проте, варто знати, кому призначають таку виплату і скільки сьогодні становить мінімальний розмір пенсії за інвалідністю. Таку виплату мають право отримувати українці, які мають від 1 до 15 років страхового стажу. Причому, необхідна кількість відпрацьованих років залежить від віку людини, в якому їй встановили той чи інший ступінь інвалідності.