Сумна реальність сучасного світу - зловмисники постійно знаходять нові способи обдурити людей, особливо вразливі верстви населення, таких як пенсіонери.

Нещодавно стало відомо про появу нової схеми шахрайства – створення зловмисниками Telegram-каналів, які видають себе за державні установи та пропонують отримати неіснуючі соціальні послуги. Ці канали використовують символіку та назви справжніх державних органів, створюючи ілюзію їхньої справжності. Про це повідомляє Кіберполіція.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Однак насправді вони просто виманюють особисті та банківські дані довірливих пенсіонерів. Посилання, розміщені в таких каналах, можуть вести на фішингові сайти або ресурси із шкідливим програмним забезпеченням або дезінформацією.

Злочинці розраховують на те, що люди похилого віку, які не завжди добре знайомі з новітніми технологіями та схемами шахрайства, легко повірять у такі оманливі пропозиції.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Шахраї. Фото Freepik
Шахраї. Фото Freepik

Щоб уберегти себе від подібних афер, експерти радять пенсіонерам завжди перевіряти інформацію про доступні соціальні послуги на офіційних сайтах відповідних установ або звертатися безпосередньо до них. Не варто довіряти сумнівним пропозиціям, переходити за сумнівними посиланнями чи надавати конфіденційні дані на невизначених ресурсах. Особливо важливо стежити за введенням банківської інформації - навіть найменша невідповідність в URL-адресі сайту може свідчити про фішинговий ресурс.

Нагадаємо, втратили пенсійну чи трудову книжку? Як можна відновити документи

Як повідомляв "Знай.ua", "фантомні" знижки від Vodafone: абоненти обурені ставленням мобільного оператора

Знай.ua писав, виплатять гроші, навіть якщо папери не встигли обробити: хто може планувати витрати