У православному церковному календарі це день вшанування пам'яті мученика Терентія Африканського (Карфагенського), Петрійського.

Інші назви свята: "Терентій", "Терент'єв день", "День сонцезаходу", "День дружин, що каються".

Маревним день прозвали на честь сонця, що сходить у мареві, тобто в тумані – давньої прикмети, за якою наші предки судили про родючість майбутнього сезону.

Сьогодні особливий день, коли є дуже важливе повір'я. Вважається, що якщо жінка згрішила, то вона обов'язково має сьогодні покаятися. Але це не універсальний засіб, що підійде не кожному і діє не завжди. Її пробачать лише тоді, коли вона щиро покається у скоєному гріху. Якщо це зрада, то жінка повинна постаратися налагодити стосунки з чоловіком і відновити в сім'ї колишні стосунки.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись "Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Відмінно підходить 10 квітня і для гадання, а також любовної магії. Слід вимити підлогу в будинку, випрати одяг та полити рослини. Ці прості дії допоможуть вам залучити добрих і дуже розумних людей у ​​вашу оселю. А в спальні для покращення особистого життя слід запалювати свічки рожевого кольору.

Також у народі вірять, що якщо сьогодні подивитися на сонце, з очей спаде пелена. Але зараз усі знають, що так робити небажано, інакше проблеми можуть лише посилитись. Проте, за повір'ям, потрібно було опівдні вийти і подивитися на сонце, потім тричі перехреститися.

Ще сьогодні можна було погадати на тій брудній водяній каші, на яку до цього часу перетворився сніг. Якщо по дорозі спочатку загрузне права нога – на вас чекає удача, а якщо ліва – то неприємності. Якщо ж права стопа стала першою – до добрих новин, ліва – до поганих.

Є один спосіб, щоб у ваших справах завжди був успіх, а всі хвороби пішли. Але треба зарізати білого півня. Потім кров'ю слід окропити порох вхідних дверей, а тушку закопати під сухим деревом у лісі. Як тільки його з'їдять звірі, відразу підуть усі неприємності.

Що не можна робити 10 квітня

Якщо у вас вибачилися сьогодні, то не варто і далі тримати зла і згадувати старі образи.

Категорично заборонено смітити біля води, виливати відходи в річку, начхати і митися в джерелі, а також сваритися біля ставків та колодязів.

Невдалий день для риболовлі.

Не варто займатися рукоділлям.

Заборонено шкодити природі, рубати дерева та ламати гілки, розводити багаття на вулиці, залишати по собі сміття. У дикій місцевості не можна кричати і шуміти, лякати птахів, розоряти гнізда та дупла. Строго заборонено полювати.

незаконне полювання на Полтавщині
незаконне полювання на Полтавщині

Нагадаємо про Великий піст-2024 продовжується: що заборонено робити всім православним до 5 травня.

Раніше ми повідомляли про Великий піст-2024: як правильно харчуватися, приклади страв та навіщо взагалі постувати.