Уряд хотів зробити правила суворішими для тих, хто порушує військові закони. Це все придумали в Міністерстві оборони і подали разом з іншими ідеями про мобілізацію ще в грудні. Але тепер, після обговорень, вирішили трохи змінити плани.

Вони відмовляються від ідеї карати людей за деякі речі, як-от за відмову пройти медогляд. Тепер хочуть зосередитися на менших порушеннях, наприклад, на недотриманні правил військового обліку або порушенні правил мобілізації, і штрафувати за це, а не кидати за ґрати.

Візит до ТЦК, скріншот: YouTube
Візит до ТЦК, скріншот: YouTube

Ще до цього, за ухилення від армії в час мобілізації можна було отримати від 3 до 5 років тюрми. Але з новими змінами хочуть, щоб за деякі військові порушення були менш суворі покарання, типу штрафів, замість в'язниці.

Тепер, щодо правил, якщо ви якось неправильно поводитесь з військовим обліком чи не дотримуєтесь законів про оборону чи мобілізацію під час воєнного стану, то на вас чекає штраф.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Якщо, ви не прийшли за повісткою або забули повідомити про зміну адреси, то готуйся викласти від 17 тисяч до 25,5 тисяч гривень. А якщо ви в якійсь хорошій посаді або представляєте організацію, то штраф може скласти від 34 тисяч до майже 60 тисяч гривень.

Оформлення документів у ТЦК / фото: скріншот інтерв'ю
Оформлення документів у ТЦК / фото: скріншот інтерв'ю

Краще не ігнорувати правила, тому що у влади є рік, щоб покарати. Це означає, що всі мають бути більш уважними та серйозно ставитися до своїх військових зобов'язань, особливо коли країна в стані війни.

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua це важливо для всіх, хто підлягає мобілізації: українцям пояснили нюанс про повістки

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, кожен другий співробітник ТЦК не брав участі у бойових діях: Генштаб поділився статистикою