В Україні піднялася ціна на імпортні помідори, а відбулося це через дефіцит пропозиції томатів на ринку. Сьогодні за 1 кілограм помідорів українцям в магазинах і на ринку потрібно віддати від 84 до 100 гривень.

Про це повідомляє East Fruit.

У період з 1 до 7 квітня відбулося значне подорожчання імпортних помідорів, які піднялися в ціні, в середньому, на 11%. Тепер, щоб придбати цей популярний овоч, потрібно виділити зі свого гаманця майже 100 гривень.

Помідори, скріншот: YouTube
Помідори, скріншот: YouTube
Українці на ринку. Фото: скриншот з YouTube

Чому подорожчали помідори

Як стверджують аналітики, різке підвищення цін на помідори відбулося через подорожчання в Туреччині. А там, в свою чергу, вартість томатів зросла через певну активізацію поставок цього овоча до країн Європейського Союзу.

Популярні новини зараз
Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися
Показати ще

На ринку також стверджують, що ціни на помідори з українських теплиць піднялися через високий попит на цей овоч на тлі низької пропозиції. Відомо, що зараз в Україні на ринку найбільше продуктів саме з Туреччини.

Помідори, скріншот: YouTube
Помідори, скріншот: YouTube
Помідори на ринку в Україні. Фото: скриншот з YouTube

Чи будуть дорожчати томати в майбутньому

Слід наголосити, що сьогодні тепличні томати в Україні, в середньому, на 50% дорожчі, ніж в такий самий час, але в 2023 році. Проте, продавці гадають, що у другій половині цього місяця помідори припинять своє подорожчання.

Очікується, що до цього моменту багато тепличних комбінатів у нашій країні з’являться на ринку з новою кількістю овочів.

Нагадаємо, чому в Україні може знову підвищитися вартість популярної гречки.

Як повідомляли раніше, як в Україні змінилася вартість тепличних огірків, перцю і цибулі.

Як писав "Знай" раніше, в Україні може значно подорожчати паливо на заправках.