Українські автозаправні станції протягом тижня підвищували ціни на бензини та дизельне пальне. Як змінилися ціни, показують дані моніторингу Консалтингової групи "А-95".

За даними аналітиків, середня вартість бензину А-95 зросла на 0,37 гривні – до 54,15 гривні за літр. Бензин марки А-95+ подорожчав на 0,21 гривні – до 57,50 гривні за літр. Дизельне пальне додало в ціні 0,32 гривні та в середньому коштує 54,45 гривні за літр.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Зазначається, що зростання роздрібних цін торкнулося більшості мереж АЗС середнього та нижчого цінового діапазону. Причина - подорожчання ресурсу групи.

Мережі АЗС "Укр-Петроль", Mango, Marshal, "Кворум-Нафта", Green Wave та RLS підвищили ціни на пальне найбільш відчутно - на 1-1,50 гривні за літр. Інші заправні станції скромніше підняли ціни - від 0,22 до 0,80 гривні за літр.

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Ціни на пальне. Фото: enkorr
Ціни на пальне. Фото: enkorr

Наприклад, державна "Укрнафта" підняла ціни на бензин та дизпаливо на 50 копійок - до 53,40 гривні та 54,40 гривні за літр відповідно. У мережі групи "Приват" бензин подорожчав на 59 копійок - до 52,94 гривні за літр, а дизпаливо на 29 копійок - до 53,64 гривні за літр.

Щодо мереж АЗС преміум-сегменту, то там підвищення цін на паливо поки не спостерігається.

Раніше портал Знай повідомляв, автомобіль буде припадати пилом в гаражі: літр бензину може подорожчати до 65 гривень.

Також наш портал інформував, автогаз знову встановлюватиме цінові рекорди: АЗС попереджають про подорожчання.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, водії обомліли: нові ціни на бензин і дизель змусять розщедритися на повну.