Урядовий портал повідомив українцям, що з 1 березня виплати допомоги були автоматично продовжені на 6 місяців для деяких категорій внутрішніх переселенців, які отримували цю допомогу протягом останнього року або двох.

Це стосується приблизно 535 тисяч осіб. Серед тих, хто автоматично отримає ці виплати, - особи з інвалідністю 1 та 2 групи та пенсіонери, чия пенсія не перевищує 9444 грн.

Особи з інвалідністю. Фото: Youtube
Особи з інвалідністю. Фото: Youtube

Ірина Верещук, голова Мінреінтеграції, заявила, що особи з 1 та 2 групами інвалідності отримають виплати починаючи з березня, незалежно від того, коли вони подали заявку у ЦНАП, навіть якщо це сталося у травні.

ВПО, які не належать до тих категорій, які пречислені вище, мали подати відповідні заявки до органів соціального захисту населення або ЦНАПів.

Популярні новини зараз
Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає
Показати ще

людина з інвалідністю, pxhere
людина з інвалідністю, pxhere

До цих підрозділів звернулося 196 тисяч сімей ВПО, з яких 98 тисяч сімей (або 181 тисяча осіб) вже отримали призначення виплат у березні.

Решта заяв від ВПО все ще перебувають на розгляді, і у разі перепризначення допомоги за цими заявами, виплати за квітень будуть здійснені одразу за два місяці.

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua переселенців застерегли від втрати виплати: змусять до дій

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, безкоштовні сертифікати на продукти: кому займати чергу

Також, Знай.ua писав про на переселенців чекають серйозні зміни: у Кабміні пояснили, в чому справа і чому це "добре"