Україна готується до цифрової революції у сфері комунальних послуг. Нова система оплати комунальних рахунків вже на носі, і це означає, що ми повинні готуватися до змін.

Відтепер сплату за комуналку буде можна здійснювати лише у формі електронних платіжок. Час попрощатися зі старими паперовими рахунками, оскільки вони стануть реліквією минулого.

Платіжки. Фото: скріншот youtube
Платіжки. Фото: скріншот youtube

Ця нова ініціатива, оголошена Комунальним концерном "Центр комунального сервісу", зобов'язує всіх громадян здійснювати оплату комунальних рахунків виключно в онлайн-форматі.

Електронні платіжки не відрізняються від звичайних паперових за юридичною силою. Це означає, що вони мають такий же статус і можуть бути використані для всіх цілей оплати.

Популярні новини зараз
Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

З цими змінами прийде і вигода: забудьте про черги в касах та проблеми зі зберіганням паперових рахунків. Тепер ви зможете розраховуватися за комуналку прямо з дому або з будь-якого іншого місця, де є доступ до Інтернету.

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

Для багатьох це буде легко, для інших воно може виявитися викликом. Особливо це стосується наших пенсіонерів, які можуть мати проблеми з доступом до Інтернету та розумінням цифрових технологій.

Зокрема, для деяких пенсіонерів немає фінансової можливості придбати смартфон або комп'ютер, не кажучи вже про оплату інтернет-підключення. Це особливо важко для тих, чия пенсія є мінімальною.

Платіжки. Фото: скрін youtube
Платіжки. Фото: скрін youtube

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua важлива кожна дрібниця: як українців можуть позбавити субсидії та пільг

Також, Знай.ua писав про нові платіжки вас приємно здивують: українцям пояснили як не переплачувати за воду