До Пенсійного Фонду України звернувся українець, який отримує пенсію за вислугу років, із питанням щодо можливості зайнятості у сфері бізнесу, зокрема медичної практики, не припиняючи отримання пенсійних виплат.

Він висловив бажання зареєструватися як фізична особа-підприємець та розпочати новий етап свого життя.

Відповідно до постанови Пенсійного фонду України, у разі зарахування пенсії за вислугу років на роботу, яка передбачає право на цей вид пенсії, виплата пенсії не припиняється.

Пенсіонери на роботі. Фото: Youtube
Пенсіонери на роботі. Фото: Youtube

Однак важливо врахувати, що ведення медичної практики може призвести до втрати права на пенсію за вислугу років згідно з Переліком навчальних закладів, охорони здоров'я та соціального захисту.

Популярні новини зараз
Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

Таким чином, рішення про зайнятість у бізнесі може вимагати ретельного аналізу конкретних обставин та можливих наслідків для пенсійних виплат.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Якщо людина на пенсії за вислугу років і вирішила повернутися на роботу, яка передбачає цю пенсію, то її пенсійні виплати припиняються. Але вона може перейти на пенсію за віком, якщо вже досягла віку, встановленого законом.

Для цього вам потрібно подати заяву до Пенсійного фонду та надати документи, що підтверджують ваш страховий стаж та заробітну плату. Перехід з одного виду пенсії на інший відбувається з моменту подання заяви та надання необхідних документів.

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua у трудову більше не дивляться? Хто в Україні може отримувати пенсію без стажу

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, сподівалися та чекали, а нічого не отримають: пенсіонерів розчарували квітневим перерахунком.