Українці можуть заробити на старих монетах, продаючи їх колекціонерам. Наприклад, дуже цінуються певні різновиди монет номіналом 1 гривня, 50 копійок та 1 копійка. Про це свідчить інформація на спеціалізованому ресурсі "Монети-ягідки".

Деякі українські монети можуть оцінюватись у дуже серйозні суми. Знайти такі екземпляри дуже складно, але часом цінні монети знаходяться навіть у старих скарбничках.

Монета. Фото: скрін youtube
Монета. Фото: скрін youtube

Так, монета номіналом 1 гривня 1992 року різновиду 1.1ААг може бути продана дуже дорого – від 10 до 20 тисяч гривень. Точний цінник залежить стану монети. Дізнатися її можна гладким гуртом без напису.

Цінна монета. Фото: monety-yagidky
Цінна монета. Фото: monety-yagidky

Популярні новини зараз
В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Через невеликий тираж вважаються цінними 50 копійок 2001 року. Загалом у обігу було близько 5000 штук таких монет, і за одну з них колекціонери можуть заплатити близько 1500 гривень.

Цінна монета. Фото: monety-yagidky
Цінна монета. Фото: monety-yagidky

Монета номіналом 1 копійка 1996 також може принести непогані гроші. Цінними вважаються відразу два різновиди. Так, 1БА із великими ягодами колекціонери можуть забрати за 1300-2000 гривень. Від 2500 до 3000 гривень можуть заплатити за 1 копійку різновиду 1БВ.

Цінна монета. Фото: monety-yagidky
Цінна монета. Фото: monety-yagidky

Раніше портал Знай повідомляв, шукайте монети номіналом 2,5 та 10 копійок: колекціонери можуть забрати за нечувані гроші.

Також наш портал інформував, за рік стільки не заробите: колекціонери показали 2 копійки, за яку озолотять кожного.

Крім того, ми писали, за старі українські 5 копійок дадуть грошей більше, ніж багато хто заробляє за місяць: як виглядає монета.