Енергетичний сектор України потребує реформування, а можливий новий тариф у 3,5 гривні за кіловат не вирішить існуючих проблем. Про це заявив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко в інтерв'ю glavred.

Експерт вважає, що нове підвищення тарифів на електроенергію для населення не вирішить проблем в енергосекторі. Навпаки, новий цінник може лише зашкодити. Водночас він зазначив, що цифра 3,5 гривні за кіловат є необґрунтованою.

Платіжка за електроенергію. Фото: скрін youtube
Платіжка за електроенергію. Фото: скрін youtube

"Я щиро вважаю, що цифра у 3,5 гривні – це нісенітниця, бо за нею немає жодних реальних розрахунків і роботи з приводу того, що треба робити. Тобто це нікому не допоможе, але нашкодить населенню", - заявив Олександр Харченко. .

На думку експерта, в енергетичному секторі потрібно провести кардинальну реформу та перейти на ринкову тарифікацію, зокрема для населення. Але при цьому передбачити адресну допомогу для всіх споживачів, які її потребуватимуть.

Популярні новини зараз
Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"
Показати ще

Електроенергія Фото: скрін youtube
Електроенергія Фото: скрін youtube

Варто нагадати, що в Міненерго неодноразово заявляли, що поки що немає розмов про перегляд тарифів на світло для побутових споживачів. Однак багато експертів упевнені, що сценарію з черговим подорожчанням не уникнути, адже через постійні російські атаки енергосистема потребує серйозних ремонтних робіт.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут.

Також наш портал інформував, українець вкрав електроенергії на півмільйона з початку війни, встановивши "спецпристрій".

Крім того, ми писали, водоканали розікрали гроші, тож збільшать тарифи: Попенко пояснив, чому люди заплатять більше.