Починаючи з 1 квітня 2024 р., в Україні набувають чинності нові тарифи на оформлення закордонних паспортів.

Ці зміни пов'язані з подорожчанням вартості бланків, які виробляють державне підприємство "Поліграфічний комбінат "Україна". Відповідно, загальна сума за отримання паспорта для виїзду за кордон також зросте.

Закордонний паспорт, Гордон
Закордонний паспорт, Гордон

Якщо раніше термінове виготовлення закордонного паспорта протягом 7 робочих днів або 3 днів (за наявності підстав) необхідно було внести 1496 гривень, то тепер ця сума становитиме 1598 гривень. При цьому вартість самої адміністративної послуги (992 грн.) залишилася незмінною. Ціна бланку зросла із 504 до 606 гривень.

Для тих, хто не кваплячись, готовий почекати 20 робочих днів, вартість послуги також збільшиться. Якщо раніше за цей термін українці платили 856 гривень, то тепер сума становитиме 958 гривень. Невтішна динаміка пов'язана зі зростанням ціни саме на бланк з 504 до 606 гривень, тоді як адміністративний збір у 352 гривні залишився тим самим.

Популярні новини зараз
В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям
Показати ще

Закордонний паспорт, 24 канал
Закордонний паспорт, 24 канал

Поки що жодних змін не передбачається для вартості оформлення внутрішніх паспортів громадян України у вигляді пластикових ID-карток.

Як і раніше, за заміну старого зразка 1994 року на сучасну картку або отримання нової після закінчення 10-річного терміну дії протягом 20 робочих днів необхідно буде сплатити 1044 гривні. А от при виготовленні протягом 10 днів сума становитиме 1414 грн.

Нагадаємо, виїхати за кордон не вийде: які правила стосуються не лише чоловіків, а й жінок

Як повідомляв "Знай.uа", мобілізація у квітні: чого чекати українцям

Знай.uа писав, без цих речей їхати не можна: як правильно підготуватися до евакуації