Українців, у яких будинки встановлено газову колонку або котел, закликають бути уважними. Відповідне попередження опублікували на facebook-сторінці "Газмережі".

Газовики нагадують, що не всі газові прилади, встановлені в оселі, можуть "дружити" між собою. Наприклад, в межах одного будинку категорично забороняється монтаж колонок або котлів з відкритою камерою згоряння та витяжок зі штучним спонуканням повітря.

Газові прилади. Фото: скрін youtube
Газові прилади. Фото: скрін youtube

"Пояснюємо чому: у такому випадку під час роботи витяжки у димоході з’являтиметься зворотня тяга. А шкідливі продукти згорання від колонки чи котла потраплятимуть назад у домівку", - йдеться у повідомленні.

Такий "конфлікт" газових приладів насамперед небезпечний для здоров'я. Продукти згоряння можуть викликати головний біль, нудоту, запаморочення, а в деяких випадках можливий навіть летальний кінець.

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

Газовая колонка, фото YouTube
Газовая колонка, фото YouTube

У "Газмережах" нагадують, що питання заміни чи встановлення газового обладнання в будинку краще довіряти кваліфікованим фахівцям. Це, можливо, обійдеться трохи дорожче для гаманця, але безпечніше для життя.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, подорожчання газу з 1 квітня: "Нафтогаз" назвав актуальний тариф для населення.

Також наш портал інформував, оплачувати рахунки можна буде без корвалолу: "Нафтогаз" пояснив, як уникнути надхмарних нарахувань.

Крім того, ми писали, "Газмережі" змінять місячний платіж за розподіл газу: хто заплатить менше.