Побутові споживачі газу стикаються із ситуаціями, коли попередній постачальник послуг роками не повертає гроші, переплачені за газ. Як добитися справедливості та отримати свої кошти назад, розповіли фахівці "ГазПравди".

Відповідно до правил, споживач за наявності переплати має звернутися до попереднього постачальника послуг з відповідною заявою та квитанціями про сплату. Далі газзбут повинен повернути обумовлену суму на банківський рахунок клієнта.

Споживання газу. Фото: скрін youtube
Споживання газу. Фото: скрін youtube

Проте трапляються історії, коли домогтися повернення виплат практично нереально. Деякі люди чекають місяцями та навіть роками. У вирішенні цієї неприємної проблеми допоможе Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Платіжка за газ. Фото: скрін youtube
Платіжка за газ. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне" Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

Фахівці "ГазПравди" радять спочатку писати заяву на повернення переплати газзбуту, а якщо відповіді немає, то надсилати скаргу регулятору. Зазвичай такий крок дуже прискорює процес повернення грошей споживачам.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, біжіть до свого лічильника на початку квітня: українцям уточнили важливий нюанс про зняття показників.

Також наш портал інформував, "Доставка оплачена, звідки ще одна платіжка?": у "Нафтогазі" підтвердили страх українців.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, рахунки "космічні", а батареї холодні: як українцям оскаржити надані комунальні послуги.