На українців очікує квітневе підвищення тарифів на деякі комунальні послуги. У низці міст готуються встановити нові розцінки на воду та каналізацію.

Подорожчання послуг водоканалу не омине й Одеську область, зокрема місто Білгород-Дністровський. Про це повідомили у міськраді.

Тарифи на воду, скріншот: YouTube
Тарифи на воду, скріншот: YouTube

Вже з 1 квітня заплановано проведення коригування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення до економічно обґрунтованого рівня.

На даний момент для місцевих жителів діють тарифи, які не переглядалися понад два роки: вода – 29,82 гривні за куб, а каналізація – 27,15 гривні за куб.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Зазначається, що у 2022 та 2023 роках різницю у тарифах компенсували за рахунок міського бюджету, але цього року такої можливості немає. У зв'язку з цим населенню доведеться платити за послуги водоканалу за такими тарифами: вода – 38,53 гривні за куб, каналізація – 35,65 гривні за куб.

Платіжки за воду. Фото: скрін youtube
Платіжки за воду. Фото: скрін youtube

Місцева влада наголошує, що підвищення тарифів - крок вимушений. За кілька років сильно подорожчала електроенергія та паливо, а також зросла мінімальна зарплата та збільшились витрати підприємства на оплату праці.

Раніше портал Знай повідомляв, нові платіжки доведуть до сліз: вже у квітні деякі тарифи злетять майже вчетверо.

Також наш портал інформував, комуналку, пальне та продукти харчування: як подорожчало життя українців за два роки повномасштабного вторгнення.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв тарифний обман: водоканали змушували українців переплачувати за послуги.