Уявіть собі ситуацію: їдете ви собі спокійно містом, раптом чуєте сирену або бачите швидку допомогу, пожежну або поліцію, але замість того, щоби розступитися, ти їдеш далі, як ні в чому не бувало. І ось тут починає діяти нова ініціатива, яка може зробити такі рішення дуже дорогими для водіїв.

В Україні хочуть серйозно підняти ціну за непропуск спецтранспорту. До цього за таке можна було отримати штраф максимум у 680 гривень, але новий законопроєкт, який вже подали на розгляд у Верховну Раду, пропонує збільшити суму до 17-25,5 тисячі за перше порушення.

Швидка допомога, скріншот: Facebook
Швидка допомога, скріншот: Facebook

А якщо ваша непокора на дорозі становить загрозу для життя людей, то готуйтесь викласти вже до 51 тисячі гривень. І це ще не все - до штрафу може додатися й позбавлення прав на період від 5 до 10 років.

Це звучить досить жорстко, правда? Але мета тут благородна - зробити так, щоб екстрені служби могли без перешкод діставатися до місця призначення.

Популярні новини зараз
Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Кожна зайва хвилина очікування на дорозі може коштувати комусь життя. Швидка повинна долати відстань до пацієнта в місті за 10 хвилин, а за містом - за 20.

пожежні, скріншот з відео
пожежні, скріншот з відео

Для порівняння: у США за подібне порушення можуть оштрафувати на 700 доларів, що показує, що така практика є загальноприйнятою у світі для захисту екстрених служб і гарантування їх оперативної роботи.

Якщо ви поважаєте чуже життя та свої гроші, краще завжди бути уважним на дорозі і не ігнорувати правила, особливо коли йдеться про пропуск спецтранспорту.

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua заберуть права на 10 років та вліплять багатотисячний штраф: водіям готують нові "сюрпризи"

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, от і докатався до 40 тисяч гривень: за що українським водіям загрожуватиме великий штраф - не грайтеся з цим