У Верховній Раді зареєстровано законопроект за номером 11111, метою якого є посилення відповідальності для тих, хто порушує ПДР. Про це повідомляється на офіційному сайті парламенту.

Ініціаторами цього законопроекту є три народні депутати: Галина Третьякова, Мар'яна Безугла та Ольга Василевська-Смаглюк. Вони вказують, що на сьогоднішній день в Україні штраф для тих, хто не поступається дорогою спецавтомобілям, які мають включені спеціальні звукові або світлові сигнальні пристрої, становить лише 680 гривень.

Автодорога, скріншот: YouTube
Автодорога, скріншот: YouTube

Такий розмір штрафу, на їхню думку, не відповідає потенційним збиткам, які можуть завдати зазначене правопорушення.

В Україні планується вдосконалити систему екстреної медичної допомоги, щоб забезпечити цілодобову можливість надання такої допомоги протягом 10 хвилин після виклику у містах та 20 хвилин поза містами. Крім того, автори документа наголошують на важливості вирішення питання своєчасного прибуття на місце події транспортних засобів аварійно-рятувальних служб — 101, 102, 103.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Штраф хочуть встановити у розмірі від 17 до 25,5 тисяч гривень за те, що ви не пропускаєте екстрені служби. Крім того, водіїв зможуть позбавляти права керування транспортними засобами на строк від шести місяців до одного року.

Платні дороги, скріншот: YouTube
Платні дороги, скріншот: YouTube

Таке ж покарання передбачено за ненадання маршрутним транспортним засобам, включаючи транспортні засоби, що перевозять групи дітей, а також за порушення правил руху та зупинки на смугах для маршрутних транспортних засобів, порушення правил зупинки та стоянки, що створюють перешкоди дорожньому руху або загрозу безпеці руху.

Якщо порушення тягне за собою створення загрози життю або здоров'ю будь-кому - штраф збільшується до 34-51 тис. гривень, позбавлення права на керування до десяти років.

Нагадаємо, трансмісія буде вічною: водіїв з автоматичною коробкою передач "просвітили"

Як повідомляв "Знай.uа", ось і докатався до 40 тисяч гривень: за що українським водіям загрожуватиме великий штраф - не грайтеся з цим

Знай.uа писав, техогляд у різних регіонах: що буде по-новому і де вигідніше проходити