Сквер навпроти будинку №5 на вулиці Петра Вершигори у Дніпровському районі Києва пройшов довгий шлях від покинутого сміттєзвалища до гарного місця відпочинку. У червні 2018 року ця ділянка землі набула статусу скверу. Сьогодні "Київзеленбуд" шукає нового підрядника на капітальний ремонт сумою понад 8 млн. гривень.

До цього моменту він був просто місцем нелегального сміттєзвалища, де місцеві жителі складували різні відходи – від будівельного сміття до старих меблів.

Сквер на вулиці Петра Вершигори / фото: Київміськбуд
Сквер на вулиці Петра Вершигори / фото: Київміськбуд

Однак у грудні 2021 року розпочалися перші роботи з капітального ремонту цієї території. Сквер перетворився: на його території були прокладені нові доріжки, встановлені лавки та урни. Додатково було організовано місце для вигулу собак.

Більше того, на перетворення сміттєзвалища у сквер було витрачено понад 8 мільйонів гривень із міського бюджету. Це вкладення коштів дозволило сильно покращити стан території та зробити її приємним місцем для прогулянок та відпочинку городян.

Популярні новини зараз
"Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Сквер на вулиці Петра Вершигори / фото: Київміськбуд
Сквер на вулиці Петра Вершигори / фото: Київміськбуд

Тепер, згодом, влада планує ще раз вкласти кошти в капітальний ремонт вже відремонтованої зони відпочинку.

Передбачається, що будуть проведені роботи зі встановлення нових ігрових комплексів, спортивного обладнання, а також висадження додаткових дерев та чагарників. Також закуплять нові лавки та сміттєві баки.

Тендер на капремонт скверу на вулиці Петра Вершигори / фото: скріншот Prozorro
Тендер на капремонт скверу на вулиці Петра Вершигори / фото: скріншот Prozorro

Однак, враховуючи поточну складну ситуацію в країні, багато хто задається питанням про доцільність таких витрат. Повторне вкладення великих коштів у ремонт скверу, що вже пройшов реконструкцію, видається недоречним за умов військового конфлікту та економічних труднощів.

Зараз пріоритети варто переглянути. Набагато важливіше забезпечити підтримку нужденним та спрямувати кошти на відновлення областей, що постраждали від війни, ніж вкладати їх у покращення вже раніше відремонтованих територій.

Раніше ми писали про те, куди підуть 17 млрд, виділені на дороги, і чому так дорого: українцям зробили заяву

Крім того, Знай.ua повідомляв, з скільки мільйонів міська влада витрачає на піар замість ЗСУ