В Україні у 2024 році прожитковий мінімум для дітей до 6 років становить 2563 грн, а для дітей від 6 до 18 років - 3196 грн. Розмір соціальної допомоги залежить від виду виплат.

При народженні або усиновленні дитини виплата залишилася незмінною - 41 280 грн: спочатку 10 320 грн, потім щомісяця 860 грн на протязі 36 місяців. До цього додається "Пакунок малюка" або грошова компенсація, яка у 2024 році зросла до 7689 грн з 6816 грн у 2023 році.

Виплати на дітей, кадр з відео
Виплати на дітей, кадр з відео

Якщо ви очікуєте на дитину і не маєте страхування, у вас є право на допомогу:

  1. для звільнених через закриття підприємств
  2. для безробітних - 100% від доходу або мінімальної допомоги по безробіттю.
  3. військові, студенти, аспіранти отримують 100% від свого звичного доходу.
  4. непрацюючі або самозайняті мають право на допомогу у розмірі 25% від прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Виплати на дітей, фото: Знай.ua
Виплати на дітей, фото: Знай.ua

Популярні новини зараз
Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися
Показати ще

Для тих, хто не працює або є самозайнятим, передбачена допомога у 25% від прожиткового мінімуму. Таким чином, держава гарантує підтримку жінкам на цьому важливому етапі їхнього життя.

Одинокі матері з України можуть отримувати допомогу на утримання своїх дітей. Сума допомоги залежить від віку дитини і доходу сім'ї, але не перевищує 2563 грн для дітей до 6 років і 3196 грн для дітей віком 6-18 років.

Є також додаткова підтримка для дітей з сімей внутрішньо переміщених осіб (ВПО) — одноразові виплати в розмірі 3000 грн. Крім того, у випадках, коли один з батьків ухиляється від сплати аліментів, держава може надавати грошову допомогу дітям для їхнього утримання.

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua ні в чому собі не відмовляйте: малозабезпечених громадян підтримають грошима

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, боржникам приготуватися: як українці можуть втратити житло, якщо не платитимуть